Simone Tebra

Bestuurslid

  • Aandachtsgebied(en)
    Simone houdt zich bezig met de social media van de Vrienden van het WZA. Ook beheert zij de website.
  • Afspraak maken of vragen?
Simone Tebra

“Een warm bad’, omschrijft Simone het bestuur van de stichting. De Assense kent de Vrienden en de meeste leden van het bestuur al goed. De dochter van penningmeester Steven Schoenmaker is jarenlang haar beste vriendin geweest. Simone: “Steven zit al heel lang bij de Vrienden en door hem wist ik ook wat ze deden. Zijn dochter Ria en ik hadden altijd al de bedoeling om ons ‘later’ in te zetten voor de stichting. Helaas is zij vijf jaar geleden overleden. Ik vond het toen lastig om het alleen te doen.”

Simone heeft wel contact gehouden met Steven, of ‘paparia’ zoals ze hem mag noemen, en stak ook altijd een handje uit op de kerst- en voorjaarsmarkten. “Afgelopen vijf jaar heb ik ook meegeholpen met kniepertjes bakken!”

Het plan om bij het bestuur te gaan, was er dus al geruime tijd alleen had ze nog even dat laatste duwtje nodig. “Op de kerstmarkt van afgelopen december zei bestuurslid Martha Meertens dat ik nu ook gewoon maar eens bestuurslid moest worden. En toen dacht: ‘Waarom ook niet? Het is er nu de tijd voor.’”

Social media

Simones belangrijkste taak is om naamsbekendheid te creëren. “Té weinig mensen hebben van de stichting gehoord. Dat is zó jammer, want de Vrienden doen zoveel moois voor patiënten en hun familie. De familiekamer is een prachtig voorbeeld daarvan. Dat is een heel mooie kamer waar patiënten en hun familie zich kunnen terugtrekken, even uit het ziekenhuissfeertje.”

Wie zelf actief is op social media zal het al gemerkt hebben: de Vrienden laten zich nu ook zien op Facebook, Twitter en Instagram, een van de eerste acties van Simone. “Ik probeer minimaal één berichtje in de twee weken te plaatsen, liever vaker.” Om inspiratie op te doen spiekt ze natuurlijk bij andere ‘Vrienden van ziekenhuizen’. En toen ze van een grote winkelketen begin april berichtjes over de plantjesmarkt zag voorbijkomen, bedacht ze meteen een reden om mensen naar de plantjesmarkt naar het WZA te trekken: “IJsheiligen! Onze voorjaarsmarkt is daarna, op 7 mei, dus eigenlijk kun je dan pas planten in de tuin zetten.”

Sponsors werven

Ze vindt het belangrijk dat mensen de naam van de Vrienden zien, dat ze bekender worden. Dan is het voor bedrijven interessanter om de stichting te sponsoren. Want ook dat is een taak die ze, samen met bestuurslid Jan Daalder, op zich neemt: donateurs en sponsors werven. “Die willen we er maar al te graag bij hebben!"

Onlangs heeft ze meegeholpen bij het rondbrengen van de paastraktatie. “Zo heb ik de weg in het ziekenhuis mooi leren kennen. Ik heb de anderen gevraagd me te wijzen op alle projecten die de stichting al gerealiseerd heeft. Toen besefte ik nog meer wat de Vrienden al gedaan en bereikt hebben, echt fantastisch.”