Naar hoofdinhoud Naar footer

Burgemeester opent familiekamer

maandag 05 december 2016

Als patiënten ernstig ziek zijn, verblijven ook hun familieleden vaak langdurig in het ziekenhuis. Voor hen heeft het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) nu twee nieuwe kamers ingericht waar zij kunnen vertoeven tijdens de kritieke fase van een patiënt. De familiekamers werden maandag 5 december officieel geopend door burgemeester Marco Out en voormalig WZA-cardioloog Martin de Leeuw. Beide kamers werden gefinancierd door de stichting Vrienden van het WZA.

Op zowel de eerste als de tweede verdieping van het WZA werd maandag 5 december een familiekamer geopend. De kamers zijn bedoeld voor de familieleden van ernstig zieke patiënten die in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen verblijven, zodat zij zich even kunnen terugtrekken of kunnen blijven overnachten.

Het hart van de leeuw

Over de familiekamer op de afdeling Hartbewaking vertelt afdelingshoofd Klaasje van der Laan: “We hadden hiervoor wel een ruimte beschikbaar, maar die was erg zakelijk ingericht. Daarom heb ik namens de hartpatiënten en de cardiologiemedewerkers een bijdrage gevraagd aan de Vrienden van het WZA om de familiekamer van de hartbewaking sfeervol en comfortabel te kunnen inrichten. We zijn ontzettend blij met het resultaat.” De fraaie familiekamer heeft de naam Het hart van de leeuw gekregen, als eerbetoon aan cardioloog Martin de Leeuw, die destijds de grondlegger was van de cardiologie in het WZA en in januari met vervroegd pensioen ging. Dokter De Leeuw was dan ook degene die deze kamer officieel mocht openen. Dat deed hij door een plaquette van een leeuw te onthullen die aan de buitenzijde van de kamer is bevestigd.

Burgemeester

De openingshandeling voor de tweede familiekamer, gesitueerd op verpleegafdeling A1/B1, werd verricht door burgemeester Marco Out. Hij scheurde het papier door waarmee de deur was dichtgeplakt. Als lid van het Comité van Aanbeveling van de stichting Vrienden van het WZA was hij graag aanwezig bij dit feestelijke moment, vertelt hij: “Ik vind het een eer dat ik vandaag deze nieuwe familiekamer in het ziekenhuis mocht openen. Hulde voor de Vrienden van het WZA die dit financieel hebben mogelijk gemaakt.” Aansluitend riep de burgemeester de aanwezigen op om ook Vriend van het WZA te worden, zodat de stichting zijn goede werk kan voortzetten.