Naar hoofdinhoud Naar footer

Beeldscherm voor wachtkamer KNO

donderdag 11 oktober 2018

Een lang gekoesterde wens is voor de polikliniek KNO in vervulling gegaan: in de wachtkamer hangt sinds kort een fraai beeldscherm. ​Het scherm is een gift van de stichting Vrienden van het WZA.

Teamleider Jeannette Knol en medisch assistente B Truus Niejenhuis hebben de nieuwe aanwinst officieel in ontvangst genomen uit handen van Bert Daalder en Martha Meertens van de Vrienden van het WZA. "We zijn er ontzettend blij mee”, zegt Jeannette. “We kunnen veel informatie kwijt, het zorgt voor een professionele uitstraling en voor patiënten is het een fijne afleiding.”

Filmpjes en animaties

Truus laat zien welke informatie de wachtende patiënten te zien krijgen: veel informatie over behandelingen en andere aan KNO-gerelateerde zaken, nieuws en natuurlijk het weer. Truus: “We willen heel graag filmpjes en animaties over ingrepen gaan toevoegen, zodat je kunt zien hoe bijvoorbeeld een neuscorrectie gaat of het implanteren van een gehoorapparaat”.

Vijfde of zesde scherm

Het is niet de eerste keer dat de Vrienden van het WZA een beeldscherm doneren. Dit is het vijfde of zesde scherm, schat voorzitter Bert Daalder in. “Tot nu toe kregen we individuele aanvragen voor een beeldscherm op de afdeling binnen, maar ik kan me voorstellen dat er collectief iets te regelen moet zijn.” De stichting moet het grotendeels hebben van de giften, van donateurs, sponsors en tevreden patiënten. Ook de plantenmarkt in het voorjaar en de kerstmarkt spekken de kas.